Lingerie heeft veel taken, maar één van de belangrijkste taken van een lingerie setje is dat je jezelf aantrekkelijk voelt in het setje. Dit zorgt voor een stuk zelfvertrouwen en niet onbelangrijk, laat je beter in de markt staan. Maar wanneer vind je je lingerie sexy?

De beste lingerie voor jou persoonlijk

Wat je sexy vindt is natuurlijk puur persoonlijk. Sexy lingerie is niet altijd lingerie die helemaal niets aan de verbeelding overlaat. Juist de lingerie die bedekt waar je trots op bent kan je lingerie sexy en geheimzinnig maken. Dit is wat je in de meeste gevallen zoekt in een sexy lingeriesetje. Dit kan ook al met een heel simpel lingeriesetje waarbij je de focus meer op je lichaam legt dan op het sexy setje. Let bovendien op je bouw van je lichaam. Wat wil je accentueren en wat wil je juist maskeren? Heb je grote borsten en wil je die laten zien? Kies dan voor een simpele string en een bh die de rondingen goed naar voren laat komen. Bijvoorbeeld door een diep uitgesneden bh te kiezen waarin de aanloop naar je borsten goed te zien is.

Heb je juist wat kleinere borsten en wil je dit maskeren? Kies dan voor een bh die niet diep is uitgesneden en je borsten vrij fors bedekt. Dit maakt je borsten optisch een stuk groter dan ze in werkelijkheid zijn. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om een push up te gebruiken, maar dit moet je wel prettig ervaren.

De string

Bij het kiezen van het onderste deel van je setje is het belangrijk hoe je heupen gebouwd zijn. Zijn deze stevig? Kies dan voor een string die wat hoger valt. Dit maakt je benen optisch langer en je heupen smaller. Heb je juist (te) smalle heupen? Kies dan voor een string die aansluit op je heupbeen en wat lager valt.