Een string kopen is geen kunst, maar een string kopen die fijn zit en waarin je je vertrouwd voelt is een ander verhaal. Dit is namelijk afhankelijk van een aantal factoren en moet bovendien betaalbaar blijven. Een string kopen wordt daarmee een kunst die iedere vrouw zou moeten kunnen beheersen, maar vaak lukt dit nog niet helemaal.

Welke bouw heb je?

De bouw van je lichaam bepaalt voor een groot gedeelte de ideale keuze voor de string. Hierbij gaat het vooral om twee dingen:

  • Waar wil je het accent op leggen
  • Hoe zijn je heupen gebouwd?

Het eerste heeft vooral te maken met het accent op borsten of op het onderlichaam en dan met name de billen. Als je het accent op je billen wilt leggen dan begint dat bij een goede bh, maar gaat het verder bij de string. Kies dan bijvoorbeeld een string die wat hoger valt waardoor je billen goed tot hun recht komen, ook onder je broek of rok. Als je juist wat minder accent op je billen wilt leggen dan kun je kiezen om een string te dragen met daarboven een corrigerende broek. Dit is niet altijd nodig, maar kan fijn zijn als je bijvoorbeeld een kokerrok draagt als je wat bredere heupen en billen hebt dan je eigenlijk wenst.

Is dat corrigerende broekje niet nodig, maar wil je wel een string dragen die wat minder accent legt op je billen? Kies dan een string die wat minder hoog valt of kies voor een ander onder stukje waarin je billen minder geaccentueerd worden.